frisyr

jaha, då var man hemkommen från frisören - vad tycks?

image5

Slingad och klippt, och vips ser man ut som folk igen. Bilden tagen av J nu ikväll, innan vi stack ut på en 7 km löprunda. Kändes skönt i benen, men det var väldigt skönt att komma hem till soffan igen....! Eftersom SAS strejkar, så blir det inget Karlskrona imorgon, men det känns ärligt talat rätt skönt - plötsligt har jag en hel extra dag att klura ut vad jag ska säga på måndag kväll!!!

men himmel

kan det vara så hemskt att jag har packat ner alla mina deckare i flyttpaniken? Kan inte hitta en enda som jag inte har läst... och några olästa borde jag ju ha i hyllan tycker jag? Hmm.. ja, det verkar ju inte bättre än att jag måste inhandla en ny då.... stackars stackars mig....! Himla synd att jag just idag ska plåta sista dagen för Coop MedMera, på just Akademibokhandeln - otur! Ska nog kunna smita förbi den älskade pocketavdelningen ett varv innan jag är klar där.

I övrigt är det full panik den här veckan, plåtningar nästan varje dag, åker till Karlskrona på fredag och jobbar, bröllop lördag, jobb i Enköping på söndag.... och leverans av veckans plåtningar på måndag morgon... och ny kurs på kvällen, förhoppningsvis med ett kursprogram! Huga. Men det är bara att bita ihop och få det att fungera. Det kommer vara lite panik hela vägen fram till jag drar till Göteborg, så det kommer bli skönt att vara lite ledig sen. Så den där deckaren kommer nog bli läst ordentligt först på tåget till Göteborg, kan jag tänka.... all annan tid går till jobb och träning just nu, och några timmars sömn.

Förresten - jag ska klippa mig imorgon....! Hjälp! Jag vet inte hur jag ska ha det, tanken är väl att det ska bli en bit kortare, kanske lite flikig tuff page? Vet inte..... jaja, Vi ska till Ebbas frisör och han verkar veta vad han sysslar med - Ebba är alltid SKITSNYGG när hon kommer därifrån!

fredag...

och Criminal Minds på tv.... ja, det är nåt visst med seriemördare och deckarserier i största allmänhet! Jag hade en period när jag bara läste deckare, det var Patricia Cornwell, Val McDermid och egentligen vad som helst med svartröda pocket omslag med titeln i dramatisk relief. Nu har jag mest gått över till skönlitteratur med Ebbas hjälp, och visst är det en njutning i sig att läsa. Men hur var det nu, omväxling förnöjer? *ler* Läser just nu en helt vansinnig novell av Gogol, " Näsan", som handlar om en major som en dag vaknar och finner att han inte längra har någon näsa. Låter som upptakten på ett hiskeligt deckardrama, men icke - näsan har i själva verket iklätt sig pälsbrämad kappa och eleganta stövlar, och spatserar St Petersburgs gator helt i sin egen rätt!! Den är skriven i mitten på 1800-talet, så vad tror vi? Pass några hekto opium som inspiration? Helt galet men mycket roligt.

Imorgon ska jag fila lite på utbildningsprogram - jag ska hålla min första kurs den 28 maj!! Det kommer att handla om basala kamerainställningar, utifrån var och ens egen kamera, och lite ideer om komposition och teknik för olika förhållanden. Det ska bli så sjukt kul, men det gäller att samla tankarna så att kursupplägget inte drar iväg för fort eller blir för enformigt. Spännande!

men vad tror ni? Det är nog dags för en smaskig deckare nu tror jag.... så kan de gamla ryssarna gå och dra nåt gammalt över sig ett tag...!

bokat!

Sådärja - då var Göteborgsbiljetterna bokade! 4 juni drabbar jag staden klockan 12:17, och reser hem igen på torsdag förmiddag, vid 10:42. Härligt!

lördagskväll

ja, långsam lördagskväll ikväll - vägrar Eurovision, och istället har jag jobbat undan en del saker, bilder som ska fixas etc, och det känns bra. Nu blir det det lite mer te och Digestive med ost, och läsa lite bok! Just nu håller jag på med mina ryska klassiker, och just för tillfället läser jag Gogols Petersburgsnoveller. Två härliga små noveller som är alldeles galna och rätt roliga. Säga vad man vill om ryska 1800talsförfattare, men humor har de! Jag inbillade mig att det skulle vara svår och otillgänglig litteratur, men neeeej.... bara sagor och små berättelser från stad och landsbygd. Jag vet att jag låter galet pretentiöst, men faktiskt är det ganska roligt att läsa.... plus att de är i små smidiga 100-150sidors pocketar (från 1955!!!), så det känns lätt pga det också tror jag.

Hmm... annars är det ganska lugnt, imorgon blir det ett varv runt Brunnsviken igen, på 70 minuter igen hade jag tänkt. Vi styrketränade hemma igår, jag och J, och visst är det lite ömt i armar och ben idag! Det är väldigt skönt att förkylningen som tassade omkring här i veckan verkar ha bestämt sig för att gå sin väg igen - hade verkligen inte pallat att vara sjuk igen!

Laddar för övrigt inför måndag, stor fotografering för Coop MedMera!! De behöver bilder till en e-learning-utbildning som ska motivera all personal att sälja MedMerakortet, genom att visa hur himla bra det är och hur många olika butiker man kan använda det i. Bra va? Det är upplagt på tre dagar, och på måndag är första dagen, det ska bli sjukt KUL!

Nä, nu kallnar snart teet....

klänning

Hm, kommenterade just en älskad väns nyinköpta klänning (som var sjuuuukt snygg för övrigt), och kom samtidigt på att jag själv måste ta tag i lite shopping där... jag och J ska på bröllop den 9 juni, och jag har ingen aaaning vad jag ska trä på kroppen! Det är coctailklänning som gäller (tror jag, blev osäker nu) - men ok, är övertygad att det är nån sorts fodral man måste ha, oavsett längd. Hmmm... får kolla vad J ska ha för färg i slipsen eller så, för att ha ett utgångsläge... men troligen får det jag hittar avgöra till slut! Note to self - leta klänning omgående! Tips mottages tacksamt på affär eller färg eller vad som helst egentligen? Nån som har nåt lagom långt (läs kort) i stl 36 att låna ut?

aahh... soool

ja, idag är det 20° på termometern! Tjolahopp tänkte jag, ut på balkongen i bikini på en gång - där jag möttes av en sval vind... men inte tillräckligt för att få mig att klä på mig  - så lite rosa har jag nog blivit i alla fall! Jag har jobbat lite och sen latat mig lite mer.... och stelnat till mer och mer efter gårdagens löppass. 12 km runt Brunnsviken på 71 minuter, kändes faktiskt grymt bra att lunka runt där på ca 10 km/h, i det berömda prat-tempot! Soligt väder gjorde ju inte saken sämre. Nu gäller det bara att komponera en liten playlist till ipoden, så att jag har nåt som håller takten åt mig när jag inte har J att prata med i spåret. Nu är det snart dax att bege sig in till stan, idag blir det konsert! Fria Proteaterna sjunger "Vargjakten och andra sånger" som är visor med politisk bakgrund när det är som bäst. KUL!!!

grymt bra musik

har just upptäckt detta amerikanska band - känns som essensen ur Nickelback, Green Day och Linkin Park ihopkokat till ny härlig musik... jag gillar det, fantastiskt i löpspåret och även när man studsar runt hemma i lägenheten. Behöver jag säga att datorn går varm hemma? Så, joina nu och begär att de kommer till Sverige och spelar!

http://eventful.com/demand/D0-001-000150523-7