fasen

... han hade rätt, den där skidkillen.... hade pjäxorna på mig i fyra timmar igår, och jajemensan, efter ungefär 2 timmar behövde jag inte knäppa upp med jämna mellanrum längre! Nu sitter de som en smäck, och vad möts man av när man drar upp rullgardinen? Jo, regn och plusgrader... blä. Så vi ska snart gå ner i byn istället (utan pjäxor, märk väl) och handla mat och titta på skidor....

ojojoj

Idag har vi varit ute och åkt igen! Igår var det fantastiskt, soligt och fint och 2 minus - precis lagom. Dock är det rätt hårt och isigt i backarna, och både igår och idag har jag kommit på mig själv med att tidvis åka som en riktigt kärring!! Det känns ju inte direkt toppen, när man fegar och det är halt och lite taskig sikt.... Men idag fick jag en uppenbarelse! K2 hade ett tält nere vid VM8:an, och där fick man testa deras nya skidor.... ojojojoj. En etra julafton, någon? Jag hoppade i ett par twintips, och herrejisses vilken resa det blev! Helt underbart! Jag har fördomsfullt nog alltid tänkt att twintips är bara för tuffa killar som åker i parken, men ack så fel man kan ha. Jag plöjde pist och några småhopp med godingarna jag fick låna, och JÄVLAR vilken skillnad! De väger ju nästan ingenting, och den extra "tipen" därbak gör att man får en skön extra skjuts in i svängen när man trycker till lite extra. Hur bra som helst!

Inser att mina skidor kanske börjar närma sig pensionsåldern... de är ju snart 4 år gamla.... ;-) Men jag kommer nog kolla noga på skidreorna i vår!

I övrigt håller jag på att åka in mina nya pjäxor, ett smärtsamt men kärt bestyr. Fick tipset idag att ha på dem inne, "det är lagom med en filmkväll, två på raken blir bra" och att man får knäppa upp i reklampauserna. I don't know... men det är väl värt att prova?

the eagle has landed

ojoj, det har varit en lång händelserik december hittills, och så mycket jobb att jag inte har hunnit skriva här! Helt galet. Dessutom har det hänt en del andra saker.... den 8 december överraskningsfirade Julian mig - tidig födelsedagspresent - med att vi tillbringade en heldag på Yasuragi!!! Helt fantastiskt, och precis vad vi båda behövde mitt i jobbpaniken. Varma bad och prat och mys, en minisemester helt enkelt! Och rätt vad vi sitter där, så tystnar J och tittar på mig, och plötsligt tar han fram en liten ask... och FRIAR, med ringar och allt!!!!! Han fick naturligtvis ett JAAAAAA!!!!!! och jag tror jag både skrattade och grät en skvätt inom loppet av 30 sekunder....! Så nu är vi förlovade, och det känns bara så fantastiskt att det knappt går att beskriva. Det känns som om det inte kan vara på något annat sätt, det är bara så självklart att det är vi. Helt underbart.

I jobbet har det också varit bra, om än mycket, och det var med en sista kraftansträngning som jag lyckades rodda ihop det sista inför avresan till Åre den 18 december. Dessutom hann jag hjälpa Madeleine att flytta hem till Göteborg - hon är ju färdig polis nu, flickan - gå på julkonsert, se Alex och Henrys julshow på Mosebacke, se José Gonzales på Cirkus och träffa ett gäng med kompisar....! Så första dagarna i Åre har varit vääääldigt lugna, mycket sova och mer vila. Ebba och jag åkte upp på själva födelsedagen, 7 timmars tågresa har aldrig varit så mysigt, och när vi kom upp hann vi lagom landa och göra oss i ordning, och sen var det födelsedagsmiddag på Twins, ett steakhouse här i Åre som inte går av för hackor... Helt fantastiskt mysigt. Sen har Ebba hunnit åka hem och Julian komma upp, och imorgon är det julafton.... vi funderar på att lyxa till det med att äta frukostbuffé på hotellet imorgon, det är ju faktiskt julafton. Så som planen ser ut, så blir det frukost, julklappar, lite skidåkning, hem och duscha, Kalle Anka, julmiddag och myyyyyyys!

Vädret har inte varit det bästa här uppe sen jag kom hit, regn och plusgrader har tärt en del på snön - men nu verkar det ljusna! Idag är det ganska soligt och 3 minus, så vi hoppas på samma sak imorgon..... det vore fantastiskt.