mellanlandning

En något hektisk lördag idag, barnfotografering på morgonen, och nu ska jag snart iväg till ett bröllop! Det är ett par som ska gifta sig på en båt som ska puttra runt på fjärden här... bland all is och snålblåst och minusgrader... men det är nog varmt inne! *ler* Hur som helst går det inte att plocka ner mig idag, jag har varit hemma hos en kompis som precis fått en liten pojk, och passat på att fota lite såklart. Men himmel, de är ju så små och söta att man går sönder!! Just nu är jag helt hög på att gosat med lilla två-veckors Sebastian tills han somnade i famnen på mig.... Underbart.

Sådär, då var bilderna nedladdade och säkerhetskopierade, nu är det bara att tömma minneskort, ladda batterierna på både mig och kameran, och ge sig ut igen! Och inte glömma en liten väska med finkläder, för efter bröllopet blir det raka vägen till dinner-party med Julian och några av hans vänner. Ska bli grymt kul, bara jag inte somnar.... men sålänge munnen går är jag väl i alla fall tekniskt sett vaken? *ler*


seg dag

Så var det onsdag... ja, idag har det varit lite segt. I morse svor jag lite över att jag hade lovat en kompis att möta henne på t-centralen för att lämna tillbaka en bok jag hade fått låna... eftersom hon skulle med tåget 8:20 till Småland....! Men visst, upp klev jag och pälsade på mig allt jag kunde hitta mot de digra minusgraderna som väntade utanför - hela 15 stycken! Pendeltåget jag skulle ta dit var såklart försenat, men väl inne på centralen kunde jag rycka en liten soya-latte och fick kramas med en något stressad NInni, så det kändes skönt. Och sen åkte jag hem igen till grötfrukost och tidningsläsande med onsdagsledig pojke, och därefter bestämde jag mig för att testa på yoga-passen som Friskis har. Jag har ju gått en del på "riktig" yoga tidigare, och längtar verkligen att komma igång med det igen... är så kul! Men sjukt dyrt tyvärr. Så jag tänkte vara lite smart och se om jag kunde fixa det på friskis kanske? Men ack så jag bedrog mig... himmel!!!! Det var ett lallande om hur det kändes och man skulle mest ligga stilla och KÄNNA EFTER ORDENTLIGT I KROPPEN och ANDAS. Alltså, kom igen. Visst, i yogan är andningen viktig, men minst lika viktig är att faktiskt GÖRA NÅT!!! Så resultatet av detta var att jag mest blev kall av att ligga på ett dragigt golv, men då vet man i alla fall.

Sen så var det det där med hemtentan jag ska lämna i på fredag *huga* känns väl sådär kul. Det är iofs en rolig uppgift, men har inte riktigt fokus och ork eller ens lust att ta mig samman ordentligt. Så jag har slarvat runt lite här hemma på eftermiddagen, jobbat lite, pratat i telefon, och ok - läst säkert ett kapitel av litteraturen jag behöver. Hur mycker det är kvar? LALALALALALLALAALLA....!

Taido-bilderna har jag inte riktigt hunnit jobba med än, har dock ögnat igenom dem och det kanske finns ett och annat att jobba med - dock inga mästerverk. jag hoppas mer på barnfotograferingen från i måndags - 8 barn blev det!!! Jag plåtade det mesta i RAW, har blivit helt frälst sen jag började använda det. Ok, det tar sjuk plats i datorn och är lite segt att rodda runt i PS när det handlar om 4 GB av bilder, men shit vad det är värt. Man har så mycket mer att jobba med redigeringsmässigt, i princip kan man ta om hela bilden igen i datorn, fixa temperatur, exponering etc. Inte för att jag någonsin behöver göra det, nänä, utan bara att man kan om man vill alltså..... eerrrrr..... men det är så grymt lätt att fixa färgstick!

Hmm om man skulle plugga lite till då, innan min karl kommer hem? Ta och kolla igenom kompendiet med artiklar kanske för nåt användbart i min analys. Vore ju bra. Ja, det får bli en kanna te till, och lite text-skumning. Bilderna tar jag itu med imorgon!


Lördagströttis

Hoppla - så var det redan lördag eftermiddag! Senaste dagarna har försvunnit i ett töcken av barnfotograferingar, kundmöten och arbete vid datorn.... och till och med ett pass på friskis har hunnits med, Faktiskt. Idag har jag följt med Julian på hans Taido-träning - spännande! Jag skulle prova att fota honom och grabbarna när de höll på med sina volter och slag och gu' vet allt. Och det var ju inte det lättaste! Jag har inte tagit in bilderna i datorn än, men kommer att visa resultatet i veckan..... förutsatt att jag har lyckats få någon skärpa någonstans!

Sen skulle jag egentligen tränat, men var så trött efter flera nätters taskig sömn att det blev raka vägen hem till lilla tuppluren. Kanske inte det bästa, men ack så skönt det var! Julian är iväg och handlar lite småsaker till middag, och när vi har ätit ska jag åka in till stan och träffa några tjejkompisar och ta en drink. Eller ja, för min del blir det väl några koppar te och en och annan juice, annars blir magen så grymt förbannad. Så det blir nog en rätt lugn kväll för lilla panschis-anna..... *suck*,

Återkommer med bilder från barnplåtning och taido-träning, ha en härlig lördagkväll så länge!

tisdagstänk


Har precis kommit hem från middag hos pappa, han bjöd på röding idag. Vanligtvis brukar lilla fröken stilla önska sig en bit oxfilé eller så, men efter lördagens påhälsning av magkatarr så får det bli snäll mat ett tag framöver. (I lördags var det lite fest, och tydligen gillar inte min mage alls att jag häller i den alkohol... särskilt inte efter två veckors konstant kaffeintag och sporadiska måltider). Hur som helst, mysig middag med mycket prat och äppelpaj!

Idag har varit en ganska produktiv dag faktiskt, trots grymt sömnig start med tvättstuga klockan noll-sju.... men har man inga rena kläder är det bara att tugga i sig. Och faktum är att det är rätt mysigt när man står där med sina rena varma tröjor och tumlar-luddet bara yr! Det hjälper ju att man fick en grötfrukost serverad först också, ska erkännas.

Annars har dagen ägnats åt jobb, massa fakturering och bokföring som ska göras och sen lite bilder att fixa. Så det har knallat på under dagen, och jag har till och med hunnit snickra lite på mitt PM jag skulle skriva i kursen jag läser nu - 5 poäng populärkultur. Grymt kul ämne, och jag skrev a little something om ungdomlighet och dyrkan av detta i dagens mediesamhälle, nip and tuck osv bla bla bla.... intresserad än? *ler* Nu är det klart i alla fall!

Vet du, joy of joys.... imorgon är sista föreläsningen jag måste gå på! Sen tänkte jag hoppa över nästa kurs och är alltså ledig från skolarbete ända fram till 1 april!!!! Jubel och fanfarer, kan man säga, nu ska det jobbas med fotograferandet på heltid i några veckor, det ska bli kuuuuul!!!!! *kavlar upp ärmarna* Och lite resa ska väl hinnas med också kan man tänka.

Nu ska jag ta och mysa lite innan det är läggdax, har hittat en underbar novellsamling med namnet "Bitch Lit"... helt fantastisk! En hög sköna historier om kvinnliga anti-hjältar som gör lite som de vill utan att titta bakåt - klart upplyftande!



herrejisses

jahaja, så har jag blivit med blogg alltså... känns helt galet och samtidigt förvånansvärt kul och lättillgängligt! Kanske för att det inte känns "på riktigt" än? Hur som helst, har precis kommit hem från ett spinningpass på friskis, mer död än levande och smått svettstänkade på tangentbordet... men det är ju bara mysigt. Ska strax hoppa in i duschen och sen blir det lite mys med pojken och CSI tror jag... har lite bilder som ska fixas, så det är tur att jag kan ha laptopen i knät samtidigt som Grissom gräver i lik! Himla bra.


 

För övrigt - sjukt nöjd med att ha skapat bloggen! Gjorde ett annat stort genombrott idag - laddade hem och installerade ett ftp-tillägg till Firefox! Ok, kanske inte rocket science, men likväl - JAG ÄR ETT GENI!!!!