boknööööörd

haha, hittade ett roligt test på barnens bokklubb - TACK CATARINA!! - och det visar sig att jag är en imponerande 77% boknörd. Om det var några tveksamheter om det, alltså. Klart roligt test, kolla själva!

http://www.barnensbokklubb.se/bbk2/boknordstestet/


sjuk... igen

jaha, då var det klippt igen. Har varit hemma igår och idag, blev sjuk i helgen. Matt, svimmig och kräksig, men det är bättre nu, mest lite ostadigt på benen och ingen ork. Men det känns ändå rätt ok när man får ligga i en mysig soffa och läsa jättebra bok! Sara Gruen - Water for Elephants . Helt fantastisk, lågmäld berättelse som utspelar sig i en kringresande circus, mitt i trettiotalets depressions-Amerika. Verkligen vacker, sorglig, mänsklig och underbar, allt i ett.

Oh, kan även tipsa om en annan lite goding jag läste för ett tag sen: Mohsin Hamid - The Reluctant Fundamentalist. Liten kortis på knappt 200 sidor som egentligen är en monolog från några timmar i Lahore, en man som berättar om sitt liv. Snygg och sparsmakad. Och om ni inte läst Gavalda - Tillsammans är man mindre ensam, GÖR DET... bara gör det. Läste den på väg hem från Arvika, kan säga att fyra timmar har aldrig gått så fort! Har precis hyrt filmen, ska bli spännande att se vad de har gjort av boken.

Vi flyttade i helgen, det mesta i alla fall, så numer bor vi i Ebbas lägenhet på Kungsholmen. Mycket bra! Synd bara att Ebba inte är här, saknar henne som en tok trots att hon bara varit borta i två dagar... men hon verkar ha det bra på Island. Längtar att åka dit och hälsa på henne!

måndags-chock

ja, inte var det bokföringen i alla fall, den gick fint. Men ikväll var jag och såg Sweeney Todd. Hoppla! Jag gillar verkligen Tim Burtons estetik, hela det mörka gravallvarliga och dystert vackra, och den här filmen levererade verkligen. Samt en hel del blod - by the bucket! Alldeles väldigt kladdigt bitvis, men musikalen i sig vägde upp. Jäklar vilken resa!

söndagsseg

men flitens lampa har lyst idag. Idag har det rensats FÖRRÅD. My god. Vi har kastat så mycket skräp, speciellt porslin, och hittat 7 kassar böcker som ska omlokaliseras till antikvariat. Tout de suite. Sen blev det mest trött kvar i mig och nu är det bara att ladda för en ny härlig måndag i bokföringsvärlden. Jag anar ett lass med färska verifikationer som ska konteras och bankas in i systemet.... aaahhh. Fint.

så var det gjort!

Det första, outsägligt motiga träningspasset det här året. Vilken pärs det var. Inte själva passet i sig, faktiskt, utan det jobbigaste var att faktiskt ta sig i kragen och pallra sig iväg... och inte fastna i "hinner inte", "orkar inte", "kan inte" eller nån av deras kompisar. Urk. Men till slut brottade jag ner dem allihopa och studsade runt i en timme på Friskis. Skönt!

Annars är det bra, Malin var här och det var alldeles fantastiskt, massa mys och prat och kärlek, saknar den flickan nåt alldeles enormt... varje dag.... Flyttplanerna börjar ta form, som det ser ut nu blir det helgen 30 mars!!! Ebba drar redan den 15, och sen är det påsk i Uddevalla, och sen efter det blir det FLYTT!!!!! En hel fantastisk lägenhet med KÖK!!! Himmel vilken lycka. Kan inte riktigt fatta att det är sant än!