Helg igen!

Det är märkligt att jag bara ska hinna sätta mig här på helgerna - när jag egentligen har minst lika mycket (eller lite) tid i veckorna.... ja, så är det i alla fall. Den här veckan har spenderats i tätt sällskap med den envist efterhängsna förkylningen från helvetet, som i torsdags bestämde sig för att flytta in i bihålorna och gosa till sig ordentligt. Toppen. Så som kontring mot de elaka kolonisatörbacillerna inhaleras det stora mängder nässpray och snyts ut floder av... ja. Äckligheter helt enkelt. Det luriga med bihåleinflammation är att man ständigt är orolig att det själva verket är tänderna som värker allt vad de orkar, eftersom hela kinden vibrerar av bakteriedisco, och hinner tänka på hiskeliga tandläkarräkningar innan man plockar fram en ny kleenex - inte sådär fantastiskt direkt. Men sen kliver man ut i vårsolen, hittar lite lä och en kopp kaffe, och sen är livet inte så jobbigt längre.

Det har fotats ganska lite i veckan, kan inte gärna komma och snora ner småbarnsfamiljer, och istället har jag nystat lite i olika saker som har med Kontoret att göra, som larm, försäkring, telefon/bredband och annat sånt som måste fixas. På måndag ska det köpas skrivbord och annat fantastiskt.... tjohooo! Så nu har jag ett kontor att gå till!!! Bastugatan 45 på Söder, välkomna!

å en sak till! Jag har i veckan sagt upp min lägenhet....! Känns härligt, jag bor här till 31 maj.... sen blir det lägenhet 602 som gäller istället. På tal om det, ska nog ägna eftermiddagen till att flytta upp lite saker - fördelen med att vara så nära! Man kan ta det lite pö om pö. Idag blir det badrummet.

oj en sån helg

Ja, himmel.... det har varit en fantastiskt skön helg faktiskt. J fyllde år i lördags, så det har firats ordenligt! Det började med mysfrukost hemma på lördag morgon, och sen åkte vi in till stan och åt lunch och kikade på två foto-utställningar på Kulturhuset - Sally Mann och Astrid LIndgren. Sen bar det av till Mariatorget... för i present fick J en övernattning på Hotel Rival! Vi kom dit vid 3-tiden, fick vårt rum och hade gott om tid att ta det lugnt och fixa i ordning oss för kvällen. Vi åt middag på Bistro Sûd som var helt underbar, det var musslor, renkalvar och creme bruléer som avlöste varandra i en strid ström!

Sedan åkte vi till Bara Vi på Skånegatan, där vi mötte upp en gäng av J:s vänner och pratade och hade roligt till sena natten.... sen var det rätt skönt att kliva in i en taxi och åka till svala hotellakan.....! Söndag inleddes med hotellfrukost av stora mått, och sen gick vi en lång promenad på Söder i vårsolen, vilt pratandes. Vi hittade till och med lite lä, och satte oss ner med varsin kaffe. Så skönt, och det känns helt ok att den här veckan är fullspäckad med jobb - kan ju inte gnälla heller! Nu ska jag strax åka till Juliana och hämta hennes bil. Hon drar till Brasilien i tre veckor idag, och jag ska vara bilvakt - känns RÄTT ok! Såklart ska jag redan i eftermiddag ta en tur till IKEA - detta shoppingparadis på jorden...

Ledig fredag

Oj en sån skön fredag det var igår! Upp tidigt, strålande sol och upptäckten att nä - det var visst inte så mycket jobb att göra idag! Svarade på en massa mail och fixade beställningar, men städade mest hemma och ordnade med lite saker, ett för övrigt länge känt behov! Sen kom J hem redan vid 13, och då lagade vi lunch och sen blev det promenad i Hagaparken... helt ljuvligt. Och här kommer bildbevis!

image2

Så efter lite sol i ansiktet och lediga timmar, så känns livet inte så svårt längre! Nu ska jag snart ut och fota en familj i Djursholm med tre barn..... kul!

tjohooo!

Den här dagen började bra! Kollade på resultaten på AGWPJA vintertävling (ok, det betyder Artistic Guild of Wedding PhotoJournalist Association, där jag är medlem), och tro det eller ej, jag kom i alla fall med i de topp 20 i kategorin "Getting Ready" - sjukt roligt! Kolla gärna på deras hemsida , så många fina bilder.... här i alla fall mitt bidrag!

image1

lat söndag

Himmel vilken skön helg detta har varit! Den första på länge med lite lata timmar varje dag... helt fantastiskt. Det har städats en del och fixats, en bokhylla har åkt upp till J redan, och lite jobb har också hunnits med. Det är så otroligt lyxigt att bara behöva koncentrera sig på jobbet, istället för att försöka hinna med skolan också - plötsligt blir det en massa tid över!! Härligast är väl att inte behöva jobba ända fram till ögonlocken åker igen, utan faktiskt ha några minuter ledig kväll och varva ner innan man ska sova. Hur bra som helst.

Annars inte så mycket nytt... det är soligt och 10 grader varmt, och snart ska jag ge mig ut i solen... Det blir lite brunch med Ebba i eftermiddag, det ska bli så härligt! Det är en annan fördel med att ha mera tid - har plötsligt mer tid till vänner och mys. Jag vet inte riktigt var vi kommer att gå, men inte
Sirap i alla fall.... vi var där förra helgen, tillsammans med hela Vasastan kändes det som. Visst, de har en grymt fin brunchmeny, men hur mysigt är det egentligen när det hetsas och slamras runt om, och det är så trångt att tankarna direkt går till flygplansmat? Nä, vet nån vad. Som tur är, kan man gå dit vilken veckodag man vill - måste ju inte trängas livet ur sig just på helgen. En liten lyx för oss egenföretagare! *ler*

Ja, jobbet ja.... det skickas papper och beslutas om saker mest hela tiden, just nu håller jag tummarna allt vad jag orkar för en lokal vi har tittat på. Den är sååå fiiin!!! Hoppas hoppas hoppas.... vi får besked i veckan, så just nu vitnar knogarna! Annars rullar det på, vi har hittat en bokföringsmänniska och en revisor, och har börjat fixa med banken, men det är så mycket saker att tänka på!

Förresten, vi har också startat en blogg på More Than Words - kolla på här vetja! Tanken är väl att vara LITE mer flitig med att lägga upp saker där, än vad jag är här.... kanske blir bättre på båda?

söndagsoliga kramar!

nyvaken

jaha, så hinner man knappt hälla upp sitt morgonte ifred innan man finner sig utmanad! Hmmm... det här var lite krångligt, men jag ska försöka, kan ju börja med den lätta delen - reglerna: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Har jag sagt hur mycket jag gillar fliksurfning i Firefox förresten? *ler*

1: Jag har en ganska strikt rutin varje morgon, alltid samma frukost och alltid en jättebalja med Earl Grey med lite mjölk, annars är jag inte riktigt människa den dagen. Min pappa är likadan - om än ännu lite noggrannare med ordningen i vilken han äter/ duschar/ klär på sig etc - och jag brukade reta honom så för det när jag var yngre. Så plötsligt var man inte så kaxig längre.... Äpplen och päronträd, någon?

2: Jag är en boknörd. Helt och fullt. Det började med skattjakter i dammiga bokbussar, och med hjälp av världens bästa bibliotikarie Elisabeth, läste jag mig igenom den bussen på några år. Jag och Elisabeth blev lite bundis, så hon såg till att jag fick låna hur många böcker jag ville varje vecka - annars var det en regel på max tre. Mitt första pryojobb i sjuan var på biblioteket, och i nian pryade jag på en bokhandel - och blev kvar som extrapersonal i fyra år.

3: Jag kan vara en kultursnobb. Jag vet, det är förkastligt, men jag kan verkligen komma på mig själv med att fnysa åt skvallertidningar och doku-såpor och lite lätt idiotförklara dess publiker. I och med studierna av massmedier på JMK, så har det väl lättats lite, men det är något jag jobbar med, att vara lite mer tolerant. Alla kanske inte vill läsa Bröderna Karamazov, hade jag tänkt på det kanske? Nja, njä... men jag tycker väl att man inte borde sålla bort "svår" litteratur/opera/konst etc bara för det är en ryss på 1800talet som har skapat det? Eller var det kultursnobben som kom fram igen då? Som min mamma brukar säga: Du får i alla fall smaka först!

4: Ja, vad mer... pratade lite med J om detta, och han pekade ut en hel del "quirks" som jag har för mig....! Men genomgående är väl att jag är ganska bestämd - saker ska vara på ett visst sätt liksom. Som att man lägger marmelade UNDER osten, och att den översta skivan ost ur en ny förpackning hamnar i skräpet (den är ju alldeles slemmig och äcklig ju) och annat sånt knäppt. Eller att en ny pocketbok närmast ceremoniellt ska brytas alldeles jämn över ryggen - från mitten och utåt - för annars står den ju snett i hyllan sen.... Ok. Fram med tvångströjan och den starka medicinen.

5: Ok, jag har svårt att hålla käft. Himmel vad det pladdras på denna lilla fröken, massor med ord och dumheter bara bubblar ut i en strid ström, och ve den som försöker bryta in! *ler* Jag kan ha tålamod med ett kort (och för sammanhanget relevant) inlägg, men sen börjar jag skruva lite på mig och tar snabbt kommandot över konversationen igen.

6: Nåt som hör ihop med femman - ett närmast tvångsmässigt beteende att citera filmrepliker! Gärna mitt i aktuell film och med andra som tittar.... ja, det är ju inte så att jag inte FATTAR att det är fantastiskt störigt och bara jag som tycker är kul, men det går. Liksom. Inte. Att. Stoppa. Jag försöker bättra mig och mimar bara eller säger det "inombords" istället.... eller tröstäter After Eight och ger alla "the silent treatment". I ungefär 7, 5 sekunder.

Sådärja.... finns det nån som fortfarande vill vara vän med den här knäppisen?? Eller så visste ni redan vad ni gav er in på.... MOhahahhaha!


semester

Avnjuter just nu lata dagar hos mormor i Arvika, det är lyxigt må ni tro! Mycket läsning, prat och god mat fyller dagarna här, det är precis vad jag behöver ibland. Att resa hit är att llåta själen komma ikapp en smula, att ladda batterierna, och det är oerhört skönt att kunna få göra det! Jag har till och med tagit mig samman lite och rensat i gamla bilder, och snart kommer jag till och med lägga upp lite här och på fotosidan! Jag älskar verkligen fotosidan.se, men eftersom jag aldrig hinner välja ut bilder att lägga upp där, blir det mer ett dåligt samvete... min portfolio (som jag betalar för!!) har jag inte ens rört än... och det är snart 18 månader sen jag skaffade den. Huga. Skärpning!

Här har det snöat i flera dagar, varje dag fortsätter det dala ner i maklig takt. Skönt när man får sitta inne och titta på det, och faktiskt också roligt att snöra på sig skorna och ut och pulsa i fluffet! Nu ska jag snart bege mig ifrån internetcafét jag har hittat, och sen handla och laga lite middag till mormor och mig - det blir rårakor idag.